Volledig scherm
De Maastunnel wordt bedekt met hartjes. © Gemeente Rotterdam

Hartjes en lichtjes in de Maastunnel als liefdescadeau aan stad

De Rotterdamse Maastunnel wordt omgetoverd tot Tunnel of Love. Vandaag is begonnen met de installatie van een romantische lichtconstructie in het voetgangersgedeelte van de tunnel. 

In de week van Valentijnsdag is de suikerzoete lichtinstallatie met 35.000  fluorescerende hartjes van Madje Vollaers en Pascal Zwart toegankelijk voor wie wil. De ‘tunnelkunstenaars’ noemen het werk een liefdesverklaring aan alle Rotterdammers en een verjaardagscadeau voor de Maastunnel.

,,Wie door de tunnel loopt, ondergaat een experience’’, meent Madje Vollaers. ,,Het is een bijna fysieke beleving die je nooit meer vergeet.’’ De kunstenaars roepen bezoekers op hun eigen ervaringen – en liefdesverklaringen? – te delen. ,,Alle beelden vormen samen een online Tunnel of Love, door de hashtag #onzetunneloflove.’’

De Maastunnel viert op Valentijnsdag haar 77e verjaardag. Het is niet de eerste keer dat deze in het teken van de liefde staat. Op het 75-jarig jubileum van de tunnel hernieuwden vier stellen hun huwelijksgeloften in het roltrapgebouw. Enkele maanden later startte de renovatie en restauratie van het rijksmonument. Inmiddels is de westelijke autobuis gereed en komende zomer zal ook de oostelijke autobuis weer geopend worden. Aansluitend zijn de fiets- en voetgangerstunnel aan de beurt.

Tunnel of Love is op 8 februari vanaf 20.00 uur te zien en blijft (elke dag tussen 8.00 en 23.00 uur) te zien tot en met 15 februari in het voetgangersgedeelte van de verbinding. Te bereiken via de roltrapgebouwen op het Charloisse Hoofd en de Parkkade. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam