Hartverwarmend! Dit zag de AD-drone tijdens vlucht boven Rotterdam: ‘Samen sterk!’

videoEen boodschap op het heilige gras van de Kuip, zwaaiend ziekenhuispersoneel, stoere havenarbeiders en nog veel meer betrokken Rotterdammers zijn op spectaculaire wijze vanuit de lucht in beeld gebracht door de AD-drone. Met stoepkrijt, spandoeken of uitgeprinte A4'tjes toonden de Rotterdammers hun eensgezinde boodschap aan de vliegende camera: samen staan we sterk tegen het coronavirus. 

‘Heel veel liefde en gezondheid toegewenst’ staat er in kleurige krijtletters op de stoep. De kunstenaars, een groepje Rotterdamse kinderen, staat er trots springend bij te zwaaien als de drone overvliegt. Of: ‘You’ll never walk alone’ op het spandoek aan de flat. In twee dagen zijn er namens het AD en #NLblijfthuis hartverwarmende beelden gemaakt van Rotterdam. 

De zorgmedewerkers, de juf van de kinderopvang of ‘gewoon’ de eigen opa en oma. Iedereen had zo zijn reden om mee te doen aan de #NLblijftthuis-actie van het AD. Aan de oproep bijzondere acties te melden, werd massaal gehoor gegeven door Rotterdammers. 

Iconische plekken

Alle straatkunst is gefilmd om Nederland een hart onder de riem te steken. Maar ook die iconische plekken in Rotterdam, het hart van de zorgverleners op het dak van het ziekenhuis en de zwaaiende handen vanuit de Rotterdamse tuinen kwamen in beeld. Afijn, kijk bovenaan het bericht de film.

Hartverwarmende beelden van Rotterdam vanuit de lucht.
Volledig scherm
Hartverwarmende beelden van Rotterdam vanuit de lucht. © AD

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam