Volledig scherm
Friet met kaviaar en Champagne bij Tante Nel. Op de foto Albert Vooijs (L) en Kevin de Roos. © Marco de Swart

'Haute friture' rukt op: Doe mij maar een patatje met kaviaar

De 'haute friture' rukt op. De Rotterdamse snackbar Tante Nel verkoopt vanaf vandaag patat met gefrituurde eierbol en... kaviaar! Indien gewenst uiteraard geserveerd met een glas bubbels van het Franse champagnehuis Taittinger.

Quote

De bubbels geven onze frieten een extra dynamiek

Kevin Roos

Tante Nel aan de Pannekoekstraat timmert sinds de opening anderhalf jaar geleden flink aan de culinaire snackweg en heeft het frituren naar een hoger plan gebracht. Behalve veel andere zaken worden er 'oma' frieten verkocht, gaan er ook 'gezonde' frikadellen over de toonbank en volgt nu patatje kaviaar met ei en champagne van het Franse champagnehuis Taittinger. 

,,We serveren 50 gram Tzar-kaviaar bij onze frieten, een eierbal en schenken er als mensen dat willen ook een glas champagne bij. De bubbels geven onze frieten een extra dynamiek,'' aldus eigenaar Kevin Roos. Het gaat hier niet om de echte kaviaar van de steur maar een Russische alternatief.

Ziltig en romig
,,Een goed betaalbaar alternatief en ook nog eens diervriendelijk. De smaak is bijzonder; het is licht ziltig en romig. De eitjes, die je samen proeft met een saus op basis van crème fraiche en gesnipperd ei, exploderen als het ware in je mond. Viskuit en aardappel gaan al tijden goed samen. Sla er de oude kookboeken maar op na,'' aldus Roos. 

Het patatje kost 20 euro, maar is voldoende voor twee personen.