Volledig scherm
Het haveninformatiecentrum Futureland trekt jaarlijks 110.000 bezoekers. © Arie Kievit

Haven laat Futureland staan

Futureland blijft langer open. Het informatiecentrum van de Tweede Maasvlakte is met 110.000 bezoekers per jaar een constante publiekstrekker en het Havenbedrijf Rotterdam heeft besloten er nog maar eens 3 jaar aan vast te knopen. ,,De bezoekersaantallen dalen niet'', verklaart Richard van der Eijk van het Havenbedrijf.

Quote

We zijn blij dat Futureland in ieder geval blijft

Linda Stok (Westvoorne)

Futureland is in 2009 gebouwd op het randje van de Maasvlakte om belangstellenden uitleg te geven over de aanleg van de Tweede Maasvlakte en was meteen een succes. Het nieuwe haventerrein ligt er inmiddels. De bezoekersstroom blijft desalniettemin onveranderd groot. Na 2018 bekijkt het Havenbedrijf opnieuw of Futureland openblijft.

In het informatiecentrum is te zien wat in de haven gebeurt. Er wordt begrip gekweekt voor de industrie en Futureland presenteert de Rotterdamse haven als een interessante werkplek, somt Van der Eijk op. ,,De haven heeft jaarlijks 2400 vacatures.''

Buurgemeente Westvoorne wilde Futureland overnemen en had al een plek in gedachten aan het Oostvoornse Meer, op enkele kilometers van de huidige plek. Dat plan is nu van de baan.

Mooie goedmaker
In gesprekken met het Havenbedrijf gaf Westvoorne aan de attractie een mooie goedmaker te vinden voor de opmars van de industrie in de richting van de toeristische kustplaatsen. ,,We zijn blij dat Futureland in ieder geval blijft'', reageert Linda Stok van de gemeente. ,,Het zou zonde zijn als het Havenbedrijf ermee was gestopt. Dan hadden we het gebouw met al die technische snufjes graag overgenomen. Na 2018 houden wij ons aanbevolen.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam