Volledig scherm
© ANP XTRA

Havencontroleurs houden protestactie

Zo’n 40 personeelsleden van controlebedrijven in de Rotterdamse en Amsterdamse haven voeren morgenochtend actie in Spijkenisse, omdat de cao-onderhandelingen moeizaam verlopen.

De actie is bij het bedrijf SGS, waar de cao-onderhandeling plaatsvindt. ,,Als we morgen geen resultaat bereiken, is de kans groot dat we concluderen dat we uitonderhandeld zijn’’, zegt FNV-bestuurder Asmae Hajjari. ,,In dat geval sluit ik acties van de achterban niet uit.’’ 

Een van de pijnpunten is het flexibiliseren van de werkroosters. Controleurs in de haven verzorgen inspecties van goederen die worden overgeslagen. Naast de kwaliteitscontroles doen ze ook inspecties van laadruimten, loodsen en vrachtauto’s. 

Onder de cao Verocog vallen controleurs die werken bij bedrijven als HD Cotterell, SGS Nederland, Henry Bath, Peterson’s Havenbedrijf en Schutter Havenbedrijf. 

  1. Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied Logo AD+
    Commentaar

    Rotterdam, kijk naar Detroit en het Ruhrgebied

    Wie op deze plek een somber verhaal verwacht over de Rotterdamse haven en de uit zicht rakende milieudoelen, die heeft het mis. Natuurlijk is het cynisch dat de fossiele hoofdstad van West-Europa een klimaatcentrum van de Verenigde Naties mag huisvesten en het klopt dat de daden van de bedrijven ver achterblijven bij de woorden die zij wijden aan groene ambities. Dat is geen reden om te sippen over de haven. Die redt zich wel.