Volledig scherm
De arrestatie van de 23-jarige Joel S. op het station van Eindhoven. De begenadigd contrabasspeler blijft op verdenking van het doodsteken van Sarah Papenheim drie maanden langer in voorlopige hechtenis. © Erik van der Heijden

Hechtenis van verdachte moord
op Sarah Papenheim verlengd

Joel S., de 23-jarige muziekstudent die wordt verdacht van de moord op de Amerikaanse studente Sarah Papenheim (21) blijft voorlopig nog achter de tralies. De raadkamer heeft vanochtend zijn voorlopige hechtenis met drie maanden verlengd.

Onderzoek

Als die periode achter de rug is, dient bij de rechtbank een zogenoemde pro forma-zaak waarin de stand van zaken met betrekking tot het onderzoek wordt besproken. 

Joel S. wordt ervan verdacht woensdag 12 december Sarah Papenheim bij een ruzie in haar studentenkamer in Rotterdam-Kralingen te hebben doodgestoken. Hij liet haar zwaar gewond achter en nam de trein naar Eindhoven, zijn woonplaats. Daar werd hij bij aankomst op het station gearresteerd.

Sarah studeerde psychologie en had vaak een luisterend oor voor Joel S., een contrabasspeler die met psychische problemen rondliep. Hij was in beeld bij het advies- en meldpunt Verwarde Personen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!  

In samenwerking met indebuurt Rotterdam