Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gaat uit zijn dak. Zijn ‘postcardfilmpje’ werd vorig jaar gedraaid op Mount Arbel in Israël.
Volledig scherm
Songfestivalwinnaar Duncan Laurence gaat uit zijn dak. Zijn ‘postcardfilmpje’ werd vorig jaar gedraaid op Mount Arbel in Israël. © Getty Images

Heel Holland hengelt naar ‘postcard’ tijdens songfestival: Rotterdam hofleverancier

Rotterdam is hofleverancier van ideeën voor de 41 lucratieve introductiefilmpjes, die tijdens het Eurovisie Songfestival in mei voor de optredens te zien zijn. Verenigingen en clubs uit de Maasstad kwamen met 138 suggesties voor de zogenoemde postcardvideo’s, waarin artiesten uit deelnemende landen voor zo’n 200 miljoen tv-kijkers worden voorgesteld. Op ruime achterstand volgen Amsterdam (65 inzendingen), Utrecht (33) en Den Haag (25).

 1. Al dik duizend aanmeldingen voor Songfestivalvideo

  Al dik duizend aanmeldin­gen voor Songfesti­val­vi­deo

  Er is veel animo voor een rol in een presentatievideo van het Eurovisie Songfestival. Meer dan duizend vriendengroepen, orkesten en carnavalsclubs hebben al aangegeven te willen schitteren in één van de filmpjes die tijdens de halve finale en finale in Rotterdam Ahoy worden vertoond. ,,Rotterdammers steken boven alles uit: je merkt dat ze heel trots zijn op het songfestival en uitgebreide motivaties schrijven’’, zegt woordvoerster Babet Verstappen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Steenmarter die 11.000 huishoudens in het donker zette, ligt nu in het museum
  Play

  Steenmar­ter die 11.000 huishou­dens in het donker zette, ligt nu in het museum

 2. Politie stort zich op containerpark Bergschenhoek: wat spookten drugscriminelen er uit?
  Play

  Politie stort zich op container­park Bergschen­hoek: wat spookten drugscrimi­ne­len er uit?

Rotterdam