Volledig scherm
PREMIUM
Het Koreaanse restaurant Allegaartje in Rotterdam is de culinaire liefdesbaby van Janneke Hyo Sun en Valentijn Vogel. Het is een bijzonder zaakje, met veel liefde en gezelligheid. Zo kun je er knus aan tafel barbecueën met echte kooltjes. © Frank de Roo

Heel ver weg en toch thuis

Gouden PollepelAllegaartje, Rotterdam Het omgekeerde van heimwee is Fernweh: het verlangen om ergens anders te zijn. Een recent acuut geval van Fernweh probeerden we te bestrijden bij Koreaans restaurant Allegaartje op het Zwaanshals.

Eindscore: 7,5

Beoordeling:
Voorgerecht 8,0
Hoofdgerecht 7,0
Nagerecht 7,5
Bediening 7,5
Sfeer 8,0
Prijs-kwaliteit 7,0

Praktisch:
Allegaartje, Zwaanshals 277, Rotterdam, (06) 45740566, (06) 19836070, allegaartje-catering.nl
Open: woensdag t/m zondag 17.00-22.00 uur, vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur.
Prijzen: voorgerechten 2,50-5 euro, hoofdgerechten 7,50-25 euro, nagerechten 3,50-4,50 euro. Koreaanse barbecue 25 euro per persoon. Afgerekend: 77,50 euro.
Bijzonderheden: regelmatig live optredens. Ook afhalen, catering en foodtruck/caravan.

Allegaartje? Dat klinkt ook niet erg Koreaans, denkt u nu. Een rake observatie. Het gaat hier om een mengelmoes - de Koreaanse keuken is een inspiratie, maar geen wet. Het is de culinaire liefdesbaby van Janneke Hyo Sun en Valentijn Vogel. Sinds 2013 maken ze vanuit hun rood-witte caravan menig festival lekkerder. Vorig jaar zijn ze neergestreken in het Oude Noorden.

De inrichting is 100 procent een allegaartje: van Koreaanse reclameposters tot mariabeeldjes en platenhoezen. In de hoek een drumstel voor jamsessies. In de open keuken staat Valentijn in overhemd en gilet, Janneke bestiert de voorkant in haar roodgeruite schort.

De kaart is een prima introductie tot Koreaans streetfood. Bij de gerechten staat een heldere uitleg, naast weetjes over eten in Korea. De drankenkaart bevat zowel bijzondere Koreaanse drankjes als een flinke selectie bieren. Er is een aparte ruimte in het restaurant gewijd aan de Koreaanse barbecue. Wij vallen als een blok voor deze oranjerode dikkerds, waar echte kooltjes in gaan.

Maar eerst wat voorafjes. De mandu dumplings hebben een zijdezacht deeg en een kruidige gehaktvulling die fijn van structuur is. De pajeon (pannenkoek) eet wat lastig met de dunne metalen eetstokjes, maar het geklungel is de moeite waard als je de zoete lenteui proeft die is meegebakken. De kimbap (Koreaanse sushi) heeft een frisse vulling van rijst, rettich en kimchi, een pittig gerecht van gefermenteerde kool. Van de wat slappe nori zijn we minder fan.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam