Volledig scherm
PREMIUM
Bezoekers doen hun best om zich op te doffen in het Park bij de Euromast.

Helemaal opgedoft naar Dag van de Romantische Muziek: Dit jaar wil ik een kimono zien

De Dag van de Romantische Muziek is dit jaar voor het eerst een heel weekend. Aan de voet van de Euromast hullen bezoekers zich drie dagen lang in romantische sferen met klassieke muziek, kunst en lezingen. Mét romantische hapjes bovendien en er zijn kleedhokjes. Organisator Hans Mosselman legt uit waarom.

Dankzij een bijdrage van de stichting Droom en Draad kunnen jullie er nu een heel weekend van maken. Wat is er allemaal nieuw?

,,We waren al langer van plan er een heel weekend van te maken en hebben een paar jaar geleden al de zaterdag erbij getrokken. Maar het financiële plaatje was moeilijk rond te krijgen. Ook waren er in de voorgaande jaren andere festivals in dat gebied. Het was een hele puzzel maar dankzij een bijdrage van Stichting Droom en Daad hebben we een kwaliteitsstap kunnen maken in zowel de programmering als de aankleding van het terrein. Zo kunnen we ons voor het eerst een spiegeltent veroorloven en hebben we een binnentent, handig voor als het gaat regenen. Niet dat onze bezoekers niet komen als het regent trouwens, want we hebben vaste bezoekers die uit alle delen van het land komen.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (45%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (35%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
3887 stemmen