Volledig scherm
Hellevoetse fans reageren uitzinnig op de winst van Duncan Laurance. © Arie Kievit

Hellevoetsluis juicht voor ‘zijn’ Duncan Laurence: ‘Het was waanzinnig’

Hellevoetsluis juicht na de overwinning van ‘zijn’ Duncan de Moor. Zijn voormalig muziekdocent: ,,Het was waanzinnig, we zijn ongelofelijk trots.”

Woorden schieten voor muziekdocent Vincent de Mulder tekort om de prestatie van zijn oude plaatsgenoot te kunnen omschrijven. ,,Direct na zijn optreden vond ik al dat hij een wereldprestatie had neergezet. Hij zong een ontzettend moeilijk liedje. Het gaat bijvoorbeeld regelmatig van laag naar hoog. Wanneer je zenuwachtig bent, hoor je het direct als dat misgaat.”

Bloedstollend

De Mulder keek thuis. ,,De laatste minuten waren bloedstollend. En toen won hij, waanzinnig. Ik kan ook alleen maar zijn eigen woorden onderschrijven: de muziek heeft gewonnen, niet de act. Alles viel precies op zijn plek.”

Volledig scherm
De laatste minuten waren bloedstollend. © Arie Kievit

De nu 50-jarige Hellevoeter heeft De Moor twee jaar onder zijn hoede gehad en is hem later nog vaak tegengekomen bij lokale optredens. Hij herinnert hem als ‘vrij rustig, maar gemotiveerd’. Iemand ook die zich razendsnel kan ontwikkelen. ,,Hij ging als een idioot vooruit. Als hij dat tempo vol kan blijven houden, vraag ik me af waar voor hem de grens ligt. De hele wereld weet nu wie hij is.”

Hellevoetsluis, de stad waar De Moor opgroeide, leefde de afgelopen dagen intens met de ster mee. Zo ook vannacht, toen café BarBiertje honderden Hellevoeters over de vloer had om gezamenlijk naar het Songfestival te kijken. Het café heeft een speciale band met de zanger: hij trad meermaals in de kroeg op en speelde het nummer Arcade daar twee jaar geleden al eens.

Bedrijfsleider Wendy Dikken beleefde een ‘he-le-maal fantastische’ avond. ,,Het was ontzettend spannend. Mensen werden gek toen Duncan had gewonnen. De zaak ontplofte.” Ze hoopt vurig op een huldiging. ,,We willen hem bedanken voor zijn prestatie.”

De Hellevoetse burgemeester Milène Junius wil zich hard maken voor een feest. ,,Morgen stellen we een Team Duncan samen en gaan we kijken in welke vorm dat mogelijk is.”

Hellevoetsluis had ook tijdens de halve finale al rotsvast vertrouwen in Duncan Laurence. ,,Hij gaat winnen!’’

Een andere voormalige docent van Duncan, studieleider Hans van den Hurk van de Rockacademie, was afgelopen donderdag te gast in De Ochtend Show to go. Bekijk hier de video: 

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Voorne-Putten. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
6927 stemmen