Volledig scherm
Archieffoto van het meidenvoetbalteam van RVV Blijdorp dat een nieuw complex krijgt. © Bart Hoogveld

Help, waar blijven de sportvelden na bouwgolf? CDA maakt zich zorgen

Het CDA maakt zich zorgen over de enorme bouwgolf die Rotterdam wacht. De partij is enthousiast over de plannen om tussen nu en 2040 50.000 woningen te bouwen. Maar die nieuwbouw komt binnen de ring, in open en groene gebieden. Juist op de plek waar nu sportterreinen liggen.

,,Voor sportverenigingen die daar actief zijn, leiden de gepresenteerde tekeningen natuurlijk tot vragen en zorgen’’, stelt de partij naar aanleiding van de schets waar mogelijkheden voor nieuwbouw liggen. ,,Zorgen die wij delen, want een stad die groeit heeft juist meer sportcapaciteit nodig.’’ De partij wil graag dat de gemeente contact opneemt met de verenigingen die het aangaat.

Volgens de Rotterdamse wethouder Sven de Langen wordt het aantal vierkante meters sportveld niet kleiner. Sommige clubs moeten wel verschuiven, zodat er ruimte ontstaat voor woningen. ,Het aantal velden blijft gelijk. En het voordeel is dat sommige clubs nieuwe voorzieningen krijgen.’’ De Langen presenteerde onlangs toekomstplannen voor het verenigingsleven in Rotterdam. Daarin speelt een groene sportcirkel een grote rol. Juist op die cirkel zijn de nieuwbouwgebieden ingetekend.

Groei van sportterreinen 

De Langen gelooft niet dat de nieuwe bewoners zullen klagen over het geluid van de sportende Rotterdammers in hun buurt. ,,Ze weten waar ze gaan wonen. Ik denk eerder dat ze juist blij worden van de sportclub om de hoek.’’ Omdat het aantal leden van sportverenigingen groeit, in tegenstelling tot wat bouwwethouder Bas Kurvers bij de presentatie van de visie zei, verwacht De Langen eerder groei van sportterreinen.

Vanmiddag sloegen de wethouder en Frans Bonten van rvv Blijdorp de eerste paal voor het nieuwe sportcomplex Noorderbocht. De voetbalvereniging krijgt hier meerdere nieuwe velden.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam