Volledig scherm
De Hema heeft een Amsterdam-shirt in de collectie. Het filiaal pal bij de Rotterdamse Kuip heeft het shirt prominent op de paspop bij de ingang. ‘Die moet eraf’ © Sandra De Vliegh

Hema verkoopt 020-shirts bij de Kuip: ‘Best raar’

Wat verkoopt de Hema die het dichtst bij het Feyenoordstadion zit? T-shirts met de tekst ‘Amsterdam’. Prominent bij de ingang op de paspop. Hema ziet geen probleem: het T-shirt zit door heel het land in de Amsterdam-collectie en verwijst naar de roots van de Hema. 

Tuurlijk, wereldschokkend is het niet, wel opmerkelijk, zeker bij de Hema aan de Laan op Zuid, een belangrijke toegangsweg naar de Kuip. Daar bij voetbalclub Feyenoord ligt de hoofdstad en dan met name de club uit ‘020’ gevoelig. ‘In de Hema in Rotterdam zijn ze een beetje de weg kwijt’ en ‘Er hoort gewoon ‘wcpapier’ op dat bordje te staan!!!’ zijn teksten die je op social media over het Amsterdam-shirt in Rotterdam kunt lezen. 

Het gaat om een rood dames T-shirt. Voorop in sierlijke, witte letters: Amsterdam. De prijs is vriendelijk: 10 euro. En het is ook nog eens in de aanbieding: twee kopen, één gratis. 

Amsterdam-collectie

De Hema, met zo‘n 750 winkels in tien landen, kondigde onlangs aan te gaan uitbreiden naar de Verenigde Staten en Canada. Internationaal gaan ze zich nu profileren als Hema Amsterdam. Vandaar de shirtjes? ,,Nou, niet direct. We hebben sinds deze week een Amsterdam-collectie. Er is ook een trui’’, vertelt woordvoerder Roos Zegers. ,,We hebben er veel van ingekocht omdat we inschatten dat het populaire items worden.’’

Quote

We hebben er veel van ingekocht omdat we inschatten dat het populaire items worden

Maar Amsterdam in de etalage in Rotterdam? ,,Wij houden ons niet bezig met vetes tussen steden of clubs. Ik denk dat degene die het heeft opgehangen daar helemaal niet mee bezig is. Al denk ik niet dat het per se de bedoeling was om dit shirt in Rotterdam zo prominent te brengen. Aan de andere kant, er is ook geen aparte memo rondgestuurd over deze artikelen naar de filialen in Rotterdam.’’

Opgelost

De verkoopster was het 020-shirt nog helemaal niet opgevallen, maar aarzelt geen moment: weg ermee. ,,Amsterdam? Inderdaad, nu zie ik het pas. Dat is best raar hier op Zuid, zo dicht bij de Kuip’’, klinkt het met Rotterdamse tongval. ,,Die moet eraf. Ik ga het gelijk doen.‘’ En inderdaad, een minuutje later ligt Amsterdam weer op de stapel en prijkt een anonieme bolletjestrui op de pop zonder hoofd. ‘Probleem’ opgelost.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

De gemeente hoopt dat Rotterdammers een steentje bijdragen aan het Songfestival. Betaalt u mee?

  • Natuurlijk! De hele stad heeft er tenslotte plezier van. (23%)
  • Nee, geen denken aan! Laat de gemeente de volle mep maar betalen. (77%)
6579 stemmen