Volledig scherm
PREMIUM
Ülker Akgüç in haar Rotterdamse 'gebakshemel'. © Jan de Groen

Hemelse hapjes zijn geen droom meer, maar echt

Nul TienÜlker Akgüç legt de lat hoog. Ze vindt dat ze elke dag de lekkerste koekjes en toetjes van de stad maakt. Dat mag ook wel, als je je patisserie Taste of Heaven noemt.

Quote

Natuurlijk was het allemaal nog steeds erg spannend, maar dit was een uitgelezen kans

Ülker Akgüç

Al van kleins af aan is het de droom van Ülker Akgüç om een patisserie te beginnen. Koken en bakken is haar passie, maar als met zoveel kinderdromen, verwateren ze naarmate de kinderen ouder worden. Ülker: ,,En ik ben best verlegen en durfde het eigenlijk niet zo goed.''

Totdat een paar maanden geleden het beveiligingsbedrijf van haar man naar een andere plek in de stad verhuist. Het bedrijfspand aan de Jonker Fransstraat komt leeg te staan en dat blijkt hét moment om haar kinderdroom werkelijkheid te laten worden. ,,Natuurlijk was het allemaal nog steeds erg spannend, maar dit was een uitgelezen kans.'' Drie maanden heeft ze nodig om er haar kookpaleis van te maken. ,,We hebben het pand helemaal leeggehaald en daarna vanaf de grond weer opgebouwd'', zegt ze trots.

Sinds de opening kruipt de eigenaresse steeds meer uit haar schulp. ,,Ze maakt veel vaker een praatje met de klanten en dat gaat haar ook een stuk gemakkelijker af'', vertelt Yasemin Ünal, de rechterhand van Akgüç. ,,Het is goed om te zien dat ze met de winkel meegroeit.''

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam