De jarige Erasmusbrug wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor feesten en partijen, maar ook om bij speciale gelegenheden een mooi kleurtje te krijgen. Of, zoals in dit geval, meerdere tinten.
Volledig scherm
De jarige Erasmusbrug wordt al sinds jaar en dag gebruikt voor feesten en partijen, maar ook om bij speciale gelegenheden een mooi kleurtje te krijgen. Of, zoals in dit geval, meerdere tinten. © AS Media

Herinneringen aan de jarige Erasmusbrug? Laat het ons weten!

De Erasmusbrug is jarig. Al 25 jaar verbindt deze beroemde oeververbinding Zuid met Noord en is niet meer weg te denken uit Rotterdam. En bij dit jubileum gaan we uitgebreid stilstaan. Met de volgende vragen: wie heeft er bijzondere herinneringen aan de Erasmusbrug? Iets geks meegemaakt bovenop de Zwaan, een leuke ontmoeting gehad, een onvergetelijk moment? Of een voorbeeld van hoe de beroemde oeververbinding Zuid aan Noord heeft gesmeed? Wat zijn uw ervaringen daarmee? Bent u over de brug gegaan tijdens de marathon, renners aangemoedigd bij de start van de Tour, heeft u hier uw partner ten huwelijk gevraagd?

  1. De Erasmusbrug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden
    PREMIUM
    Foto-serie

    De Erasmus­brug is 25 jaar oud: de Zwaan is een feestbeest geworden

    De Erasmusbrug is 25 jaar oud, en al een kwart eeuw wordt er gefeest en gefuifd op de beroemde oeververbinding in hartje stad. Snelheidsduivels in watervlugge vliegtuigjes scheerden er onderdoor tijdens de Red Bull Air Race in 2008, Rotterdammers vergaapten zich aan spetterend vuurwerk met oud en nieuw of moedigden afgematte atleten aan bij de zoveelste marathon. Met als kers op de taart de oogverblindende show die dj Afrojack gaf als uitsmijter van het Eurovisie Songfestival.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam