Volledig scherm
Rammstein staat bekend om de heavy-metalachtige invloeden, de rauwe teksten, bombastische stukken en het stevige gitaarwerk én veel vuurwerk bij de shows. © EPA

Het is zeker: Rammstein komt naar de Kuip voor concert

Op het officiële Twitter-account van de Duitse metalband staat het echt: er komt in 2019 een Europese stadiontour. Na dagen lang de fans in spanning te houden, is het nu zeker. Rammstein komt op 25 juni naar de Rotterdamse Kuip. De kaartverkoop start op 8 november.

Dit maakte de band geheel in stijl bekend via een video waarin een vleugel bestaande uit lucifers in de fik staat. Gistermiddag twitterde Concertpromotor Greenhouse Talent NL een foto wat het stadion in de havenstad moet voorstellen. Fans reageerden meteen enthousiast. Nadat de stadiontour zojuist officieel bekend werd gemaakt, vloog de website van de band uit de lucht door het enorme bezoekersaantal. 

Vlammenwerpers

In 2012 trad Rammstein nog op in Ahoy Rotterdam. De keuze voor een stadion is niet geheel verrassend. ,,Ze hebben altijd vuurwerk en vlammenwerpers bij hun optredens. Dit is tegenwoordig een belangrijk onderdeel van hun optreden. In een concerthal werkt dat niet. Daarom moet het wel ergens buiten en open zijn.” 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam