Volledig scherm
PREMIUM
Fidan Ekiz. © Joost Hoving

'Het leven om je heen gaat gewoon door'

ColumnEen Turks gezegde luidt: 'Alleen daar waar het vuur valt, brandt het.' Het leven om je heen gaat gewoon door. Deze column is voor iedereen die nu een zware tijd doormaakt.

,,De tolk kan er elk moment zijn'', zegt de arts. Ik zit samen met mijn twee zussen aan het bed van mijn vader. Hij is helemaal in zichzelf gekeerd en alleen nog aanspreekbaar in het Turks. Gehaast komt de tolk binnen. Hij excuseert zich. Ik vraag hem of hij luid kan praten. ,,Mijn vader is hardhorend.'' Het lukt hem niet. 'Schuif je stoel dan dichterbij', denk ik zichtbaar geërgerd. Ik ben boos. Op iedereen en op niemand in het bijzonder.

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam