Peter de Krom van Stichting Stelling 33 in de Hoekse bunker die vanaf half mei verbouwd wordt tot overnachtingsplek.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter de Krom van Stichting Stelling 33 in de Hoekse bunker die vanaf half mei verbouwd wordt tot overnachtingsplek. © Dennis Wisse

Het lijkt er eindelijk van te komen: slapen in een Atlantikwall-bunker

Graffiti op vochtige muren, plastic flessen en andere gedumpte verpakkingen op een zanderige bodem, geen toegangsdeur of ramen en – als kers op de taart - restanten van enkele illegaal ‘binnenshuis’ gestookte fikkies. Toch ziet Rotterdammer Peter de Krom een mooie toekomst voor een gehavende Atlantikwall-bunker in Hoek van Holland. Binnenkort laat hij een voormalige telefoonbunker verbouwen tot overnachtingsplek.

Sinds drie jaar werkt De Krom onder de vlag van Stichting Stelling 33 aan een non-profitproject dat de naam Cocondo draagt. De  stichting wil oude bunkers langs de kust een nieuwe bestemming geven en er ‘betekenisvolle verblijfplaatsen’ van maken. Verbouwd met natuurlijk of hergebruikt materiaal en duurzaam, want de inkomsten uit de overnachtingen worden geïnvesteerd in het behoud van het nationaal erfgoed en het herstellen van de omliggende natuur.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam