Volledig scherm
Badgasten, wandelaars en locals weten Swins wel te vinden. Het restaurant in het pand waar eerder 't Golfie zat, ligt prachtig aan de voet van de duinen in Rockanje. De bediening is prettig en behulpzaam, daar ligt het niet aan. © John de Pater

Het mysterie van de magische munt

Gouden PollepelZo'n twee jaar geleden werd er nieuw leven geblazen in het toen al twee jaar leegstaande pand van 't Golfie, aan de voet van de duinen in Rockanje. Swins heet het nu, een opgefriste versie van de uitspanning.

Praktisch

Swins, Swinsedreef 22, 3235 AR Rockanje, (0181) 37 59 86, grandcafeswins.nl
Open: dinsdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.
Prijzen: voorgerechten 4,75-12,50 euro, hoofdgerechten 13,75-25,75 euro, nagerechten 4,50- 6,75 euro. 
Afgerekend: 87,40 euro.
Bijzonderheden: groot terras, ook midgetgolf. Karaf kraanwater gratis.

' t Golfie was een zaak met een lange geschiedenis die de laatste jaren steeds meer verpieterde. Nu kunnen badgasten, wandelaars en locals dus naar Swins.

Wie weet dat het er ligt, ziet duidelijk de mensen in de tuin zitten, maar verder is het terras van Swins een beetje onzichtbaar vanaf de weg. Het gaat makkelijk in de bosrijke omgeving op. De aanpalende midgetgolfbaan ligt zelfs deels ín het bos. Het levert in ieder geval een ideale speelplek op voor kinderen, met heuvels, klimbomen en speeltoestellen. En midgetgolf natuurlijk.

Een van de voorgerechten is gebakken grote garnalen met lauwwarme venkelsalade. De venkel had aanweziger mogen zijn, al is niet iedereen het daar mee eens.

,,Venkel, hm, daar moet je van houden", klinkt het aan het tafeltje achter ons, waar de menukaart op luide toon wordt doorgenomen. De hamburgers zijn favoriet.

Op een tomatensoepje na zijn vegetariërs bij Swins aangewezen op hun trouwe vriend, de geit. Geitenkaaskroketjes vooraf, en een hamburger met geitenkaas als hoofdgerecht.

Die geitenkaaskroketjes met watermeloen en munt klinken als een leuke, frisse combinatie. Maar als de munt ontbreekt wordt het een stuk saaier. Op verzoek komt de vriendelijke serveerster nog wat munt brengen.

Microscoop

Zomerstop

De Gouden Pollepel gaat er even tussenuit voor een zomerstop. De komende weken verschijnt op deze plaats de serie Biertje?, portretten van kleine, lokale bierbrouwers in deze regio. Woensdag 29 augustus is De Gouden Pollepel er weer. Dit Pollepelseizoen loopt nog tot 19 september. De grote finale vindt plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Rotterdam Ahoy. Daar wordt de winnaar van De Gouden Pollepel seizoen 2017-2018 bekendgemaakt.

De keuken was het niet vergeten, verzekert ze ons: ,,Ze hadden het heel dun gesneden waardoor je het misschien niet hebt gezien." Een indrukwekkend staaltje snijtechniek van een ware messenmagiër, want de munt is nog met geen microscoop waar te nemen.

De hamburger met geitenkaas is smeuïg en goed op smaak. Tomaat en gegrilde aubergine geven bite aan de schijf warme geitenkaas. Een tikje te veel bite, want de aubergine is nog iets te hard.

De drie sliptongetjes zijn gebakken in verbrande boter; we zien zwarte stukjes en puntjes alom. Jammer, het geeft een wat bittere smaak aan het zachte visvlees.

Ook jammer: de frietjes voor bij de hamburger zijn niet lang genoeg in de olie geweest. Ze gaan nog eens terug. De serveerster blijft superaardig en behulpzaam, daar ligt het niet aan. Maar, eenmaal wel gaar, ontberen ze smaak. En zout, dat nergens te bekennen is.

De sliptong-kant is blij dat ze voor gebakken aardappeltjes heeft gekozen. De in boter gebakken krieltjes zijn prima.

De kinderen hangen in de schommels en de bomen, en komen af en toe langs voor een hapje van hun hamburger. Zij vinden met de frietjes niks mis, overigens. Maar ja, zij smeren ook appelmoes op hun hamburger, dus alles is relatief in dit geval.

Resten ons nog de desserts. Een te zure trifle van hangop met rood fruit, en een te zoete dertien-in-een-dozijn crème brulée, die met zowel een bol amarene-yoghurtijs, aardbei- en abrikozencoulis én chocoladesaus komt. Geen prijswinnende smaakcombinaties.

Kortom, het is zoals wel vaker op dit soort prachtige plekken: je kan er slechts matig tot redelijk eten, maar je zit wel lekker.

Eindscore

6,8

Beoordeling

Voorgerecht: 7,0
Hoofdgerecht: 6,5
Nagerecht: 6,0
Bediening: 7,0
Sfeer: 8,0
Prijs-kwaliteit: 6,5

Bekijk hier de tussenstand van de Gouden Pollepel 2018 en de eindstand van de vorige editie.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam