Sylke Kempe begon in haar kleine keuken in Rotterdam, maar verkoopt nu 125 smaken rauw koekjesdeeg vanuit een bedrijfsruimte van 300 vierkante meter.
Volledig scherm
Sylke Kempe begon in haar kleine keuken in Rotterdam, maar verkoopt nu 125 smaken rauw koekjesdeeg vanuit een bedrijfsruimte van 300 vierkante meter. © Let's Dough It

Het rauwe koekjesdeeg van Let's Dough It kun je wél veilig snoepen, in 125 verschillende smaken

Als Sylke Kempe koekjes ging bakken, at ze altijd het liefst het deeg rauw op. Ze besloot van deze ‘guilty pleasure’ haar baan te maken en ontwikkelde voor haar webwinkel Let's Dough It een recept zonder ei, waardoor het rauwe deeg veilig gesnoept kan worden. Inmiddels is haar kleine keuken in Rotterdam vervangen door een bedrijfsruimte van 300 vierkante meter en verkoopt ze ruim 125 verschillende smaken koekjesdeeg. 

  1. Leerlingen winnen wedstrijd tegen voedselverspilling met wasabikroket: ‘Hij is maar een beetje pittig’
    TWEE MINUTEN MET

    Leerlingen winnen wedstrijd tegen voedselver­spil­ling met wasabikro­ket: ‘Hij is maar een beetje pittig’

    De knol van de wasabi wordt gebruikt voor de pittige wasabi naast je sushi, maar wat doe je met de bladeren en stengels? Op die vraag hadden de studenten Noraly Brandenburg, Britt Linders, Daniko van Zon, Lennart Vrolijk, Han Rotteveel en Kerstin Egberts wel een antwoord: je maakt er een wasabikroket van. Petra Kuiper van het Lentiz Mbo Life College in Schiedam, die de studenten verbond aan bedrijven, legt uit hoe zij met dat idee de MBO Challenge Voedselverspilling wonnen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam