Volledig scherm
PREMIUM
Carolyn Stuart (links) en Marlyn Dataram willen niet weg uit hun flatje in Hoogvliet. Maar hun huizen in Oudeland moeten eind dit jaar plat, er komen namelijk dure koopwoningen. © Sanne Donders

Het verdriet van Hoogvliet: ‘Ze willen ons niet meer, we moeten oprotten’

Tientallen gezinnen in de Hoogvlietse wijk Oudeland zijn de wanhoop nabij. Hun goedkope flatwoningen moeten tegen de vlakte om plaats te maken voor dure koophuizen. Alternatieve woonruimte in de buurt is er niet. De Hoogvlieters putten hoop uit de ontwikkelingen in de Tweebosbuurt in Rotterdam-Zuid, waar de rechter voorlopig een stokje voor de sloop heeft gestoken.

Woest zijn ze. Maar ook bang en verdrietig, de bewoners van de zeven galerijflats die plat moeten in de wijk Oudeland. De eerste twee complexen van zes verdiepingen - aan de Desdemonastraat en Fideliolaan - moeten eind dit jaar leeg zijn, de andere vijf volgen in 2022 en 2024. Niemand is zeker van zijn toekomst en dat betekent stress, heel veel stress.  En dat in de straat die eind vorig jaar tijdens een groot gala op het ss Rotterdam nog  uitgebreid in het zonnetje werd gezet door Opzoomer Mee, omdat de mensen het daar in de Desdemonastraat samen zo goed doen. Een paar maanden later staat alles op het punt uit elkaar te vallen.

  1. ‘Pistepechvogels’ met eerste en enige gipsvlucht weer thuisgebracht: ‘Ik ga met been omhoog Netflix kijken’

    ‘Pistepech­vo­gels’ met eerste en enige gipsvlucht weer thuisge­bracht: ‘Ik ga met been omhoog Netflix kijken’

    De eerste en enige gipsvlucht van het jaar bracht vandaag zeven pistepechvogels van Oostenrijk naar Rotterdam The Hague Airport. Marco van Noord uit Rotterdam was een van hen. Maandag gleed hij in Saalbach Hinterglemm uit de bocht en hij wist meteen: met zo’n pijnlijke voet is de skivakantie afgelopen. ,,Ik ski al vijf jaar, dus onervaren ben ik niet. Maar een ongeluk zit in een klein hoekje”, zegt hij nadat hij de vliegtuigtrap af is gehinkt.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam