Alice Fortes (rechts) en Saul Silva Monteiro van Kaapverdiaanse Kookworkshops verzorgen een live Kaapverdiaans cooking event.
Volledig scherm
PREMIUM
Alice Fortes (rechts) en Saul Silva Monteiro van Kaapverdiaanse Kookworkshops verzorgen een live Kaapverdiaans cooking event. © Sanne Donders

Het Verhalenhuis leert je alles over de Kaapverdiaanse keuken, vanuit je luie stoel

De Gouden PollepelNormaal gesproken is het Verhalenhuis op Katendrecht een ontmoetingsplaats voor alle Rotterdammers, een gastvrije plek waar persoonlijke verhalen worden verteld en gedeeld. Dat gebeurt vaak onder het genot van een maaltijd. Aan tafel komen er immers nog veel meer verhalen naar boven. Nu is het anders.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Niet gezien op de ranglijst'
  Play

  Advocaat over AZ: 'Ons voorbij? Niet gezien op de rang­lijst'

 2. Geen grote uitbraak van Britse variant coronavirus in Lansingerland
  Play

  Geen grote uitbraak van Britse variant coronavi­rus in Lansinger­land

Rotterdam