In herfstachtige omstandigheden bedient Jan Heppe (78) de stoomlocomotief tijdens een rondrit in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel.
Volledig scherm
PREMIUM
In herfstachtige omstandigheden bedient Jan Heppe (78) de stoomlocomotief tijdens een rondrit in de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. © Frank de Roo

Hier tuffen ouderwetse stoomtreinen voorbij (miniaturen, met volwassen mannen als machinisten)

In het uiterste puntje van industriegebied de Stormpolder in Krimpen aan den IJssel ligt een verborgen pareltje. Je moet er wel oog voor hebben en er op het juiste moment zijn. Want daar tuffen op gezette tijden ouderwetse stoomtreinen in het groen met op de achtergrond de Van Brienenoordbrug. Miniaturen, dat wel. En de machinisten die erop rijden zijn volwassen mannen.

  1. Bewoners Capelle komen zelf met oplossing voor de drukke Algeracorridor: sneller én minder overlast
    PREMIUM

    Bewoners Capelle komen zelf met oplossing voor de drukke Algeracor­ri­dor: sneller én minder overlast

    Bewoners van Capelle aan den IJssel komen zelf met een oplossing voor de drukte op de Algeracorridor, waarbij ingewikkelde en dure ingrepen achterwege kunnen blijven. In een in eigen beheer vervaardigd rapport wordt gepleit voor een slimmer gebruik van de bestaande infrastructuur én ruim baan voor de fiets. ‘Het is zo niet nodig om het Capelseplein om te vormen tot een soort Kleinpolderplein’.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam