Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Hier wonen de meeste miljonairs in onze regio

Westvoorne telt de meeste miljonairs in de regio Rijnmond. Zeker 4,2 procent van de inwoners heeft een vermogen van één miljoen euro of meer. Ter vergelijking: in Rotterdam ligt dit percentage op 0,7 procent. Dit blijkt uit vandaag verschenen onderzoek van het CBS. 

In de Hoeksche Waard zit veel geld. In Strijen ligt het percentage miljonairs op 2,8 procent, gevolgd door Cromstrijen (2,7 procent). In de omgeving van Rotterdam is Barendrecht de rijkste gemeente (1,7 procent) en daarna Ridderkerk (1,3 procent). Ook de Krimpenerwaard is een welvarend gebied. Hier heeft 2,4 procent van de bevolking één miljoen euro of meer. De minste miljonairs wonen in Nissewaard, daar is het percentage slechts 0,4 procent. Ook in Schiedam is het percentage laag: 0,5 procent.  

In Capelle aan den IJssel heeft 0,9 procent van de inwoners een miljoen of meer op de rekening staan.  

Bij de berekening is het CBS uitgegaan van een vermogen van een miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en eventuele hypotheekschuld niet is meegeteld. Landelijk gezien telt het Gooise Laren de meeste rijken: bijna 11 procent heeft hier een bezit van een miljoen euro of meer. 

Hoeveel miljonairs telt jouw gemeente? Zoek het op in onderstaande tabel. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam