Hier wordt keihard gewerkt aan de praalwagens van het Zomercarnaval: ‘Het komt goed. Altijd’

VIDEOVoordat de stoet van het Zomercarnaval zaterdagmiddag begint aan de welbekende parade hebben de 19 praalwagens en 27 muziektrucks er al 40 kilometer opzitten. Nooit eerder hebben de deelnemers zo'n grote afstand moeten afleggen van hun ‘opbouwloods’ naar het stadscentrum. 

Nu staan de 19 praalwagens van het Zomercarnaval nog strak naast elkaar geparkeerd in een loods in de Botlek. Buiten staan nog eens 27 opleggers die worden omgetoverd tot muziektruck voor deejays of bands. Sinds een week kunnen de feestvierders bij STR Logistics werken aan hun rijdende pronkstuk. Al zijn sommige praalwagens nog niet meer dan enkel een houten vloer op een aanhangwagen. ,,Sommige groepen kunnen dit alleen héél kort voor de deadline. Maar het komt goed. Altijd’’, zegt Gré Ploeg. De Rotterdamse werkt in de loods met een kleine groep aan dé praalwagen: die van Chesley Verbond uit Amsterdam, de ‘queen’ van het evenement.

Humphrey Euson, bestuurslid van de stichting Zomercarnaval Nederland, is deze dagen uren en uren te vinden in de Botlek-loods. Hij let erop dat de praalwagens niet hoger worden dan 4 meter en dat deelnemers de wagens ook niet laten uitdijen in de breedte. ,,De tocht naar de stad is best een zorg van mij’’, zegt Euson eerlijk. ,,We moeten over de secundaire wegen en dat maakt de afstand langer. Het is voor ons 40 kilometer naar het centrum en we willen niet harder rijden dan 40 kilometer per uur want anders waaien er zaken stuk.’’

In samenwerking met indebuurt Rotterdam