Kinderboekenweek van start bij de kleine kapitein in Rotterdam. Eigenaar Daniel Albering van De Kleine Kapitein leest twee kinderen voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderboekenweek van start bij de kleine kapitein in Rotterdam. Eigenaar Daniel Albering van De Kleine Kapitein leest twee kinderen voor. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Hoe krijg je kinderen weer aan het lezen? ‘Alles wat je wil weten staat in een boek’

kinderboekenweekDe Onderwijsinspectie constateerde vorig jaar dat de leesvaardigheid van 35 procent van de basisschoolleerlingen niet voldoende is. Hoe zorg je ervoor dat meer kinderen goed leren lezen? Ouders en deskundigen zijn het erover eens: voorlezen is hét medicijn tegen ontlezing. Vandaag begint de Kinderboekenweek. 

  1. YouTuber en vlogger Bonnie legt alles vast op camera, nu heeft ze ook haar eigen boek
    PREMIUM

    YouTuber en vlogger Bonnie legt alles vast op camera, nu heeft ze ook haar eigen boek

    De 29-jarige Rotterdamse YouTuber en vlogger Bonnie Nottroth legt álle momenten uit haar leven vast op camera. Ze heeft al ruim 1671 video’s de wereld ingeslingerd aan haar zessenvijftigduizend abonnees. Van momenten dat ze patat haalt, haar badkamer schoonmaakt en aan kledingruil doet. Als het tijd is voor ‘real talk’ dan vlogt ze over taboedoorbrekende onderwerpen. Vanaf deze week ligt haar boek in de schappen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam