Volledig scherm
De Rotterdamse vlogger Alwin, bekend van YouTube-kanaal VetGezellig, wil door alsmaar spullen te ruilen, bij een auto uit te komen. Hij begon met een paperclip. © Privéfoto

Hoe tover je een paperclip om tot een auto? Deze vlogger probeert het

De Rotterdamse Youtuber Alwin Ritstier (29), bekend van zijn Youtube-kanaal Vet Gezellig, hoopt zich binnen vijf dagen eigenaar te kunnen noemen van een heuse auto, slechts door te ruilen. Afgelopen maandag begon hij met een paperclip.

Vanwaar deze actie?

,,Ik wil leren om mezelf beter te kunnen verkopen. Dat is in de wereld van online heel belangrijk. Als het me lukt om producten te verkopen, leer ik ook mezelf te verkopen, dacht ik. En ik ga binnenkort afrijden, dus wat is een mooier doel dan een auto? Ik hoop ook wat zelfverzekerder worden, want ik vind het altijd best spannend om mensen aan te spreken.”

Was het moeilijk iets voor een paperclip te ruilen?

,,Met een vriend ruilde ik de paperclip voor een laptophoes, dan had ik in ieder geval iets. Een oproep op sociale media leverde niets op. Toen ben ik de stad in gegaan. Dat ging eerst moeizaam. Uiteindelijk kreeg ik gratis oude lp’s bij een skatewinkel. Daarmee ging ik naar een platenwinkel, waar ik ze kon ruilen voor lp’s die tien euro waard waren. Zo ben ik verder gegaan. Nu zit ik op tweehonderd euro: twee iPhone hoesjes en een powerbank, die samen 126 euro waard zijn. Plus een dinerbon van zestig euro, die ik had geruild voor de laptophoes.”

En hoe nu verder?

,,Zo meteen komt iemand langs met een kast, die is denk ik vijf of zeshonderd euro waard. De volgende stap wordt lastig vrees ik. Mensen gaan niet zo snel iets van grote waarde wegdoen.”

Wat voor auto ga je voor?

,,Een tweedehands auto vind ik natuurlijk prima, het zou leuk zijn als het een Citroën C1 is. Tweedehands zijn die meestal rond de drieduizend euro. Maar uiteindelijk gaat het erom dat ik een auto heb, want dat vind ik de grap. En als dat een auto is van een paar honderd euro, vind ik dat ook prima. Zolang die maar kan rijden. Hij moet wel iets kunnen.”

Denk je dat je het gaat halen?

,,Ik weet het niet. Dan moet iemand wel heel aardig zijn. Ik heb wel goede hoop, maar of het ook de auto wordt die ik het het liefste wil… Ik acht de kans niet heel groot.”

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam