EMO Rotterdam.
Volledig scherm
EMO Rotterdam. © Paul Martens

Hoek van Holland onder laag zwarte stof door bedrijven uit Rotterdamse haven

Het regende vandaag klachten bij de DCMR Milieudienst Rijnmond vanwege zwarte stof die over Hoek van Holland was neergedaald. De stof komt van de kolen- en ertsoverslagbedrijven in het Rotterdamse havengebied. 

De stof is door de wind en de droogte naar de kustplaats gewaaid. Dat concludeert DCMR na het nemen van meetmonsters. Tientallen inwoners maakten een melding.

Uit het onderzoek bleek het zwarte goedje afkomstig te zijn van EMO en EECV, twee overslagbedrijven die, respectievelijk, op de Maasvlakte en in de Europoort zitten. De bedrijven nemen beheersmaatregelen, laat DCMR weten.

 1. Vroesenpark, Roel Langerakpark en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Vroesen­park, Roel Langerak­park en Dakpark gaan per direct ’s avonds en ’s nachts op slot

  Het Vroesenpark, Roel Langerakpark en het Dakpark in Rotterdam gaan vanaf vandaag 's avond en 's nachts dicht vanwege de drukte en ongeregeldheden van zaterdagavond. Tussen 21.00 tot 07.00 uur mag niemand in deze parken komen. Dat heeft burgemeester Aboutaleb besloten in zijn rol als voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Volgens de woordvoerder van Aboutaleb gaat de politie controleren of de toegangsverboden niet worden overtreden.
 2. Ongelooflijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’
  Update/video

  Ongeloof­lijk: 1,9 miljoen voor medicijn zieke Jayme (1) is binnen! ‘We zijn zo dankbaar’

  De benodigde 1,9 miljoen om de zieke Jayme van Pelt (1) te helpen, is sinds vanochtend binnen. Het jochie lijdt aan de dodelijke spierziekte SMA type 1, waarbij zijn spieren langzaam uitvallen. Met het geld voor het duurste medicijn ter wereld kan Jayme eindelijk worden behandeld. Dit moet voorkomen dat hij overlijdt. ,,We zijn zo dankbaar’’, reageren oma Ellen van Pelt en de andere leden van Team Jayme.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam