Volledig scherm
Zeven horecazaken in Rotterdam stellen hun toiletten gratis beschikbaar aan het publiek. © Thinkstock

Hoge nood? Bij deze horecazaken mag je gratis plassen

Wie in Rotterdam nodig naar het toilet moet, kan voortaan bij diverse horecazaken terecht voor een gratis toiletbezoek. Ze zijn te herkennen aan een speciale sticker.

In alle haast naar huis snelwandelen of wat centjes neerleggen voor toiletgebruik. Als het aan de gemeente Rotterdam ligt, komt daar een einde aan. Horecazaken ontvangen een kleine vergoeding als zij gratis hun toiletten beschikbaar stellen. Het geld is bedoeld voor onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden.

Aan de proef, die twee jaar duurt, doen voorlopig zeven horecazaken mee: Cornelis, Fust, Coconuts, De Ballentent, Hotel Pincoffs, Hotel-Restaurant Stroom en Wijnbar Het Eigendom. De deelnemers hebben een groen stickertje op hun deur om voorbijgangers op de gratis toiletten te wijzen.

Om de klantvriendelijkheid van de 'propere plees' te testen, zet de gemeente mystery guests in. Bij succes wordt het experiment uitgebreid met meer horecazaken. De proef komt voort uit de Zeiknota van de gemeente Rotterdam. Die gaat over de bouw van gratis openbare toiletten en het publiek toegankelijk maken van bestaande toiletten in de stad.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam