Volledig scherm
Leerlingen van de Hogeschool Rotterdam roken buiten een sigaret. Na de zomervakantie moet het terrein van de Hogeschool volledig rookvrij worden gemaakt. © ANP

Hogeschool Rotterdam volledig rookvrij na de zomer

Het terrein van de Hogeschool Rotterdam wordt na de zomervakantie een volledig rookvrije zone. Er mag niet meer gerookt worden en ook alle rookvoorzieningen buiten worden weggehaald. Dat zegt Wijnand van den Brink van het College van Bestuur in het nieuwsblad van de school, Profielen.

De school heeft eerder campagnes op touw gezet tegen roken buiten de toegestane plekken, maar deze bleken niet succesvol. Roken bij de ingang was bijvoorbeeld al lang verboden, maar in de praktijk stonden er nog regelmatig studenten voor de deur te roken. De Hogeschool heeft daarom besloten om het gehele terrein definitief rookvrij te maken. 

Het besluit valt ook onder de doelstelling van de school om de studenten voor te bereiden op een duurzame en gezonde toekomst. ,,Studenten en medewerkers hebben niet alleen recht op een rookvrije werk- en studieplek, ze moeten daar ook kunnen komen zonder sigarettenrook in te ademen", aldus Van den Brink in het blad. 

Samen met het Erasmiaans Gymnasium en het Erasmus MC wil de aangrenzende  locatie van de Hogeschool bij het Museumpark afspraken maken met de gemeente Rotterdam om een volkomen rookvrij gebied in de stad te creëren. Van den Brink: ,,Ik zit deze week met de verschillende partijen aan tafel om dit plan verder invulling te geven, maar het past in ieder geval goed bij het streven van de gemeente om een rookvrije generatie voort te brengen."

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam