Volledig scherm
De Ajax-vlag in de Kuip © AD

Hommeles in de Kuip: Schotse supporters hangen vlag van Ajax op

Tijdens de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen de Schotse Rangers werd het nog even hommeles in het stadion. Rangerssupporters hingen een Ajaxvlag op in het stadion. Dat werkte als een rode lap op een stier.

Volgens de politiewoordvoerder ontstond er inderdaad onrust, nadat supporters van de Schotten de vlag tevoorschijn hadden gehaald. ,,We hebben er vooral bij de uitloop van de wedstrijd voor gezorgd dat de twee supportersgroepen niet bij elkaar in de buurt konden komen.’’

Aanhoudingen

De politie heeft tijdens en na de wedstrijd in totaal 42 mensen aangehouden nabij de Kuip. Er werden mensen opgepakt vanwege baldadigheid en het niet opvolgen van bevelen. Ook waren er vijf mensen die vuurwerk bij zich hadden.

Volgens de politiewoordvoerder was de sfeer rondom het stadion eerder ‘nog best gemoedelijk’. In het centrum van Rotterdam werd nog een dronken Schot aangehouden. Zowel in het centrum als rondom het stadion was veel politie op de been.

De thuiswedstrijd van Feyenoord tegen de Schotse club Rangers eindigde in een gelijkspel. Daarmee heeft  Feyenoord de kansen op Europese overwintering verder zien slinken. Om door te gaan in de Europa League moet Feyenoord op 12 december winnen bij FC Porto en tevens hopen dat Young Boys verliest in Glasgow.

Volledig scherm
© AD
Volledig scherm
De Kuip. © ANP

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam