Volledig scherm
De eerste steen is af! Met een pootafdruk van hond Lemmy. © Maarten Bel

Hond Lemmy en konijn Momo krijgen eigen versie Walk of Fame

Huisdieren zijn de échte sterren in menig huishouden. Daarom krijgen kat Beatrix, konijn Momo, de driepotige hamster Yous, duif Duif, hond Lemmy en vijftien andere dieren hun eigen ster op de Pet Walk of Fame. Kunstenaar Maarten Bel eert ze met hun pootafdrukje in een tegel op het Taandersplein in Rotterdam-Delfshaven. 

,,Huisdieren zijn hot!'', aldus de kunstenaar. ,,Dieren worden massaal gedeeld op sociale media.'' Met een grasveldje voor zijn huis, waar vaak honden uitgelaten worden, was het idee snel gevormd. ,,Het zijn de meest kwetsbare wezentjes. Die moeten we eren en er vooral goed voor zorgen.'' Zelf is Bel dol op zijn katten Willie en Fien. Uiteraard krijgen zij óók een ster met hun pootafdrukken op het plein. In sommige sterren zijn meerdere pootafdrukken te vinden: van alle dieren uit een huishouden.

Het was nog een behoorlijk ingewikkelde klus om een nette afdruk van die tere dierenpootjes  te krijgen. ,,Normaal zijn die sterren van beton, maar daar kan je geen hamsterpootje induwen'', zegt Maarten Bel lachend. ,,Dan ben je heel het hamstertje kwijt!'' Met een speciale zachte klei wist hij mooie afdrukken te maken. Inmiddels is er één ster af. Die van hond Lemmy. De sterren zijn weer in beton geplaatst en er is een laagje anti-slip op aangebracht.

Om zijn verzameling pootafdrukken rond te krijgen, deed de kunstenaar een oproepje en gooide hij briefjes door de bus bij buurtbewoners. Steeds meer mensen meldden zich om een afdruk van het pootje van hún huisdier te laten maken. ,,Dat is ook wat dieren doen. Ze verbinden mensen met elkaar.''

De onthulling van de Walk of Fame is op zaterdag 7 april om 14.00 uur. Daarna zijn er tot 16.00 uur allerlei feestelijkheden. Alle baasjes, met eventueel hun huisdieren aan hun zijde, zijn welkom op het Taandersplein. 

Volledig scherm
Maarten Bel heeft zelf ook twee katten: Willie en Fien. © Maarten Bel

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam