Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Thinkstock

Hondenbaasjes extra alert na vondst giftige worsten

Stadstoezicht Rotterdam waarschuwt hondenbezitters extra alert te zijn als zij hun viervoeter uitlaten in het Zuiderpark. De laatste dagen zijn er meerdere meldingen binnen gekomen dat er giftige knakworsten en gehaktballetjes met spijkers zijn aangetroffen in het wandelgebied.

Sinds maandag zijn mensen van Stadstoezicht het park in gegaan om mensen te waarschuwen en te vragen of zij iets verdachts hebben gezien. 'We proberen een signalement te krijgen van degene die zoiets doet. Het is nogal laf namelijk,' aldus woordvoerder Fred Marree vandaag in Metro.

Ook via social media hebben hondenbezitters elkaar de afgelopen dagen gewaarschuwd voor het gevaar. De politie liet weten nog geen extra maatregelen te hebben genomen. 'Er zijn geen meldingen bij ons binnengekomen. Als er mensen zijn die zoiets hebben aangetroffen, hopen we er graag wat van te horen', zegt woordvoerder Patricia Wessels.

Ook bij enkele dierenartsen en klinieken zijn signalen binnengekomen dat er in het Zuiderpark zo af en toe gif ligt. Het is echter nog niet zo erg als in het verleden. 'Wel moet er iets worden gedaan aan dit probleem', vertelt een assistente van Dierenkliniek Rotterdam-Zuid aan de krant. 'Er moeten meer controles komen om dit soort mensen aan te pakken. Zulke ongevallen kunnen beter voorkomen worden dan genezen.'

Ook bij het dierenziekenhuis in Rotterdam-Lombardijen zijn eerder gevallen binnengekomen van honden die mogelijk vergiftigd waren. Voor de beesten is het vooral een pijnlijke lijdensweg, aldus deskundigen.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam