Honderden gestylde mannen op ronkende motoren door Rotterdam

VideoRuim vijfhonderd goed geklede mannen springen zondag op hun klassieke motor om deel te nemen aan de derde editie van de Distinguished Gentlemans Ride Rotterdam. De rit begint bij de Van Nelle fabriek en eindigt dit jaar op het Stadhuisplein. 

Honderden mannen in pak, velen met een goed gekapt kapsel en getrimde baard. De jaren 50 en 60 herleven zondag tijdens de zogeheten Distinguished Gentlemans Ride Rotterdam. Vanaf 10.30 uur verzamelen liefhebbers van mooie motoren bij de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Nadat de brullende motoren zo'n twee uur door de stad hebben gecruised, eindigen ze op het Stadhuisplein in Rotterdam waar de bijzondere motoren bewonderd kunnen worden. 

(Tekst gaat door onder de foto) 

Volledig scherm
Distinguished Gentlemans Ride trapt net als vorig jaar af bij de Van Nelle Fabriek. © Frank de Roo

Het evenement dient overigens niet alleen maar voor het plezier, maar ook om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Er is inmiddels al 16.750 euro ingezameld. Inschrijven kan via de site van de Distinguished Gentlemans Ride. 

De rit wordt wereldwijd in verschillende steden, waaronder Londen en New York, op dezelfde dag gereden. De eerste Distinguished Gentlemans Ride was in 2012 in Sydney. De editie in Rotterdam wordt georganiseerd door Rotterdammers Gideon Schipaanboord, Joey Delwell, Dirk Scheele en Marco Steegman.

Volledig scherm
De organisatie van de Rotterdamse Distinguished Gentlemans Ride. © Frank de Roo
  1. Recordhoeveelheid drugs onderschept in de Rotterdamse haven: ‘Smokkelaars voelen zich veilig’
    VIDEO

    Recordhoe­veel­heid drugs onder­schept in de Rotterdam­se haven: ‘Smokke­laars voelen zich veilig’

    Als drugssmokkelaars grote partijen verschepen, wanen zij zich onkwetsbaar. En dat is precies wat er de laatste tijd gebeurt in de Rotterdamse haven. Er zijn in 2019 opvallend veel cocaïne-transporten van meer dan 1000 kilo onderschept. Voorheen waren zulke risicovolle partijen zeldzaam. ,,Met de vangsten hebben we ze in ieder geval pijn gedaan’’, zegt officier van justitie Ernst Pols.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam