Honderden gestylde mannen op ronkende motoren door Rotterdam

VideoRuim vijfhonderd goed geklede mannen springen zondag op hun klassieke motor om deel te nemen aan de derde editie van de Distinguished Gentlemans Ride Rotterdam. De rit begint bij de Van Nelle fabriek en eindigt dit jaar op het Stadhuisplein. 

Honderden mannen in pak, velen met een goed gekapt kapsel en getrimde baard. De jaren 50 en 60 herleven zondag tijdens de zogeheten Distinguished Gentlemans Ride Rotterdam. Vanaf 10.30 uur verzamelen liefhebbers van mooie motoren bij de Van Nelle fabriek in Rotterdam. Nadat de brullende motoren zo'n twee uur door de stad hebben gecruised, eindigen ze op het Stadhuisplein in Rotterdam waar de bijzondere motoren bewonderd kunnen worden. 

(Tekst gaat door onder de foto) 

Volledig scherm
Distinguished Gentlemans Ride trapt net als vorig jaar af bij de Van Nelle Fabriek. © Frank de Roo

Het evenement dient overigens niet alleen maar voor het plezier, maar ook om geld op te halen voor onderzoek naar prostaatkanker. Er is inmiddels al 16.750 euro ingezameld. Inschrijven kan via de site van de Distinguished Gentlemans Ride. 

De rit wordt wereldwijd in verschillende steden, waaronder Londen en New York, op dezelfde dag gereden. De eerste Distinguished Gentlemans Ride was in 2012 in Sydney. De editie in Rotterdam wordt georganiseerd door Rotterdammers Gideon Schipaanboord, Joey Delwell, Dirk Scheele en Marco Steegman.

Volledig scherm
De organisatie van de Rotterdamse Distinguished Gentlemans Ride. © Frank de Roo
  1. Curaçao ziet een reddingsplan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Curaçao ziet een reddings­plan als in Rotterdam-Zuid wel zitten en vraagt Aboutaleb om hulp

    Extra lange schooldagen voor achterstandskinderen, grondig gerenoveerde huizen, baangaranties en een team dat genadeloos zwart geld in beslag neemt: Rotterdam-Zuid heeft het, en misschien krijgt Curaçao het ook. Het Caribische eiland roept de hulp in van Rotterdam. Zo'n grootschalige miljarden kostende opknapbeurt als het Nationaal Programma Rotterdam Zuid, dat ziet een Antilliaanse minister ook wel zitten.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam