Woordvoerder Frans Reichardt van Stadion Op Zuid overhandigt de zienswijzen in het stadhuis. In totaal zijn het zo’n 250 stuks.
Volledig scherm
PREMIUM
Woordvoerder Frans Reichardt van Stadion Op Zuid overhandigt de zienswijzen in het stadhuis. In totaal zijn het zo’n 250 stuks. © Frank de Roo

Honderden reacties op bestemmingsplan Feyenoord City: ‘Heeft de club straks nog wel een stadion?’

Het ontwerp-bestemmingsplan voor Feyenoord City heeft honderden reacties opgeleverd, vooral van de tegenstanders van een nieuw Feyenoordstadion. Vanochtend leverde het platform Stadion op Zuid een doos met een kleine 250 zienswijzen af bij het stadhuis. Ook bewoners van de Veranda hebben op behoorlijk wat punten moeite met het ambitieuze project.

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.
 2. Bekijk hier de nieuwste impressies van Feyenoord City: met de bus tot voor deur van stadion
  PREMIUM

  Bekijk hier de nieuwste impressies van Feyenoord City: met de bus tot voor deur van stadion

  Het is een hartenwens van de plannenmakers van Feyenoord City: zoveel mogelijk supporters met het openbaar vervoer naar het toekomstige stadion aan de Nieuwe Maas laten komen, en zo min mogelijk met de auto. Dat resulteert inmiddels niet alleen meer in dikke rapporten over verkeer en vervoer op Zuid, maar ook in gedetailleerde impressies van nieuwe bus-en treinstations op Zuid. Uit de koker van architectenbureau OMA.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

 1. Samenvatting | FC Utrecht - Sparta
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting | FC Utrecht - Sparta

  24 januari
 2. Brand bij ouderenopvang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen
  Play

  Brand bij ouderenop­vang Rotterdam-Zuid; deel bewoners elders opgevangen

Rotterdam