Woordvoerder Frans Reichardt van Stadion Op Zuid overhandigt de zienswijzen in het stadhuis. In totaal zijn het zo’n 250 stuks.
Volledig scherm
PREMIUM
Woordvoerder Frans Reichardt van Stadion Op Zuid overhandigt de zienswijzen in het stadhuis. In totaal zijn het zo’n 250 stuks. © Frank de Roo

Honderden reacties op bestemmingsplan Feyenoord City: ‘Heeft de club straks nog wel een stadion?’

Het ontwerp-bestemmingsplan voor Feyenoord City heeft honderden reacties opgeleverd, vooral van de tegenstanders van een nieuw Feyenoordstadion. Vanochtend leverde het platform Stadion op Zuid een doos met een kleine 250 zienswijzen af bij het stadhuis. Ook bewoners van de Veranda hebben op behoorlijk wat punten moeite met het ambitieuze project.

Quote

Er is niemand die schreef: goed plan, moet je doen

Frans Reichardt

Morgen is de laatste kans om te reageren op het enorme pakket documenten, dat de basis vormt voor een complete transformatie van dit deel van Rotterdam-Zuid, inclusief een toekomstige thuisbasis voor Feyenoord, woningbouw, groen en een kunstmatige dam in de Nieuwe Maas. De bouwtijd wordt geschat op tien jaar en de kosten op zo’n 1,5 miljard euro. Inclusief het stadion zélf, dat een investering van 444 miljoen euro vergt.

Zover is het echter nog lang niet, menen de tegenstanders van de plannen, verenigd in de club Stadion op Zuid. Zij vrezen dat met een kersvers ‘stadion aan de Maas’ de toekomst van Feyenoord op het spel wordt gezet en grepen het ontwerp-bestemmingsplan aan om hier een stokje voor te steken. Met onder meer een ‘modelbrief’ werd het eenvoudiger gemaakt de mening te laten horen. ,,En ik heb niet gezien dat iemand schreef: goed plan, moet je doen’’, zegt woordvoerder Frans Reichardt.

  1. Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit
    Update/video

    Uitslaande brand zorgt voor zware schade aan woning in Capelle aan den IJssel, vuur pas na uren blussen uit

    In een woning aan de ’s-Gravenweg in Capelle aan den IJssel is vanmiddag rond 15.00 uur een grote, uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen lange tijd uit het rieten dak van de woning. De brandweer probeerde met man en macht het vuur te blussen. Pas rond 20.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Momenteel worden er nog laatste werkzaamheden door de brandweer uitgevoerd. De woning is zwaar beschadigd.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam