Volledig scherm
De honkballers van Neptunus werden vorig jaar weer kampioen van Nederland en zijn nu ook opnieuw sportploeg van het jaar in Rotterdam. © Orange Pictures/Henk Seppen

Honkballers Neptunus weer sportploeg van het jaar in Rotterdam

De honkballers van Curacao Neptunus blijven grossieren in prijzen. De meervoudig landskampioen honkbal uit Rotterdam won vanavond ook de titel sportploeg van het jaar bij de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2018 in Ahoy. Wethouder Sven de Langen (sport, CDA) eerde de ploeg die vorig jaar voor de 19de keer kampioen van Nederland werd en ook nog eens de Europa Cup won.

Neptunus won de titel sportploeg van het jaar in Rotterdam al vaker. Deze winst was de achtste keer dat de honkballers tot het beste team van de regio Rijnmond werden gekozen.

Tenniscoach Raemon Sluiter werd in Ahoy, tijdens ‘zijn’ ABN AMRO World Tennis Tournament, uitgeroepen tot sportcoach van het jaar in Rotterdam. De landelijke titel had hij eind vorig jaar al gekregen tijdens het NOC * NSF Sportgala. De Rotterdamse coach van tennisster Kiki Bertens kon vanavond niet in Ahoy zijn, de rijzende ster in het vrouwentennis speelt deze week op een toernooi in Doha (Qatar). Mede dankzij Sluiter is Bertens opgeklommen naar de achtste plaats op de wereldranglijst. Sluiter won de titel sportcoach van het jaar ook al in 2016, eerder was hij drie keer sportman van het jaar in Rotterdam.

Volledig scherm
Raemon Sluiter werd eind vorig jaar al Coach van het jaar tijdens het NOC*NSF Sportgala. Hij is nu ook sportcoach van jet jaar in Rotterdam. © ANP

Boksster Nouchka Fontijn, die vorig jaar zilver won op het WK boksen in India, werd de sportvrouw van het jaar in de regio Rotterdam. Motorracer Michael van der Mark kreeg deze titel bij de sportman, hij won als eerste Nederlander twee keer een wedstrijd voor het WK superbike.

Er werden in Ahoy meer prijzen uitgedeeld. Veldrijdster Ceylin del Carmen Alvarado (20, zilver op het WK) is het sporttalent van het jaar, Johan van Wensveen van tennisvereniging Deuce Again kreeg de titel sportvrijwilliger en Ramon Storm (Rijndam Revalidatie) ontving van wethouder De Langen de Meer dan Sport Award voor zijn sportactiviteiten met kinderen met een beperking. Rugbyvereniging The Hookers uit Hoek van Holland mag een jaar lang de titel Leukste Kluppie dragen.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam