Volledig scherm
Koning Willem-Alexander bij de viering van het 50-jarig jubileum van Koppert Biological Systems. © ANP

Hoog bezoek voor jubilerend Berkels bedrijf Koppert

Koning Willem-Alexander heeft zijn kennis over de biologische gewasbescherming bijgespijkerd. Hij ging langs bij Koppert Biological Systems in Berkel en Rodenrijs, dat zijn vijftigjarig jubileum viert.

Volledig scherm
© ANP

Koning Willem-Alexander opende tijdens zijn bezoek een nieuw informatiecentrum, het Experience Center. Daar vinden telers, onderzoeksinstellingen, studenten en overheden uit binnen- en buitenland meer informatie over de biologische gewasbescherming en verduurzaming van teelt. Ook sprak de koning met een aantal medewerkers en woonde hij de opening van het internationale jubileumseminar bij.

Koppert Biological Systems richt zich op biologische gewasbescherming en verduurzaming van teelt. Komkommerteler Jan Koppert had, net als veel andere telers, last van 'plaaginsecten' in zijn gewassen. Hij zocht met zijn zoon Peter naar een natuurlijke oplossing. Ze experimenteerden onder meer met het inzetten van roofmijten tegen spint. Dat slaagde en was de basis voor het opzetten van het bedrijf.

Onder leiding van Peter, zijn broer Paul en neef Henri Oosthoek groeide Koppert tot een bedrijf met 25 vestigingen. ,,Het bedrijf is gegroeid tot marktleider in de biologische gewasbescherming in de tuinbouw en groeit nog ieder jaar door.'' Behalve 40 natuurlijke vijanden van schadelijke insecten levert Koppert ook 'microbiologische oplossingen en hommels voor een duurzame productie van land- en tuinbouwgewassen'.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam