Volledig scherm
Op het Noordereiland (archieffoto), het laagste punt van de stad, worden waarschuwingsbordjes voor hoog water opgehangen. © Jan de Groen

Hoog water: Rijkswaterstaat sluit schuiven Hollandsche IJsselkering

UpdateRijkswaterstaat sloot vannacht om 2.30 uur de schuiven in de Hollandsche IJsselkering. Dat gebeurde in verband met de voorspelde hoge waterstanden voor afgelopen nacht.

De schuiven in het Deltawerk bij Krimpen aan den IJssel gaan dicht bij een waterstandsvoorspelling van 2,25 m boven NAP. De torens zijn dan rood verlicht, zodat mensen in de omgeving weten dat er sprake is van hoog water. Meestal is het voldoende om één stalen schuif van 12 bij 80 meter neer te laten. Alleen bij noodweer gaan beide schuiven naar beneden, om zo de Hollandsche IJssel geheel af te sluiten.

Ook in Rotterdam wordt een hoge waterstand in de Nieuwe Maas verwacht. Op het Noordereiland, het laagste punt van de stad, zijn daarom waarschuwingsbordjes voor hoog water opgehangen. Bewoners doen er goed aan hun wagen in ieder geval niet te parkeren op de laagste delen van het eiland.

Ook voor vanavond wordt hoog water voorspeld.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam