Henny Sackers verwacht niet dat het OM in hoger beroep gaat: 'Bij het OM zitten ze er niet op te wachten om nog een keer tegen een zeperd aan te lopen.’
Volledig scherm
PREMIUM
Henny Sackers verwacht niet dat het OM in hoger beroep gaat: 'Bij het OM zitten ze er niet op te wachten om nog een keer tegen een zeperd aan te lopen.’ © videostill

Hoogleraar strafrecht: Ontlopen straf fraudezaak Sumo komt keihard aan bij OM

Een ‘zeperd voor het OM’ en een ‘enorme tik’. Zo omschrijven rechtsgeleerden het verrassende vonnis in de fraudezaak rond sushiketen Sumo. De verdachten ontlopen hun straf omdat het OM niet meldde dat een documentaire in de maak was over het fraudeonderzoek. 

 1. Joke (62) en Marc (56) wonen in droomhuis langs het water: ‘Waren meteen verliefd op deze woning’
  PREMIUM
  binnenkijken

  Joke (62) en Marc (56) wonen in droomhuis langs het water: ‘Waren meteen verliefd op deze woning’

  Het was altijd hun droom om in een huis langs het water te wonen. Bijna 30 jaar geleden kwam deze droom voor Joke (62) en Marc (56) van ’t Veer uit. Ze wonen al jaren met veel plezier langs de Rotte in Rotterdam Terbregge in een huis dat ze eigenhandig verbouwden met tweedehandsmaterialen. Met als resultaat een woning waar iedereen zich thuis voelt en waar het geregeld zoete inval is.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam