Volledig scherm
Met diverse hoogbouwprojecten wordt het Wijnhavengebied sinds eind jaren tachtig nieuw leven ingeblazen. © Jorrit Lousberg

Hoogste punt woontoren gevierd met feestverlichting

Woontoren up:town heeft het hoogste punt bereikt. Om dit te vieren werd het gebouw gisteren feestelijk verlicht. De nieuwe eyecatcher op het Wijnhaveneiland is met 107 meter hoogte een van de vijftien hoogste torens van Rotterdam.

De wolkenkrabber heeft straks 34 verdiepingen met 178 woningen verdeeld over laagbouw en een toren. Een deel daarvan wordt verhuurd in het midden huursegment. Naar verwachting start de verhuur van de appartementen in januari 2019. De huurprijzen starten bij 875 euro per maand. De overige appartementen op de bovenste acht verdiepingen zijn verkocht. 

Met diverse hoogbouwprojecten wordt het Wijnhavengebied sinds eind jaren tachtig nieuw leven ingeblazen. Andere woontorens in het gebied zijn de Waterstadtoren van 109 meter,  de Scheepmakerstoren van 88 meter en de 127 meter hoge Red Apple. Kraanmachinist Kees de Bruin, die aan de bouw van up:town werkt, fotografeerde vanuit zijn cabine het imposante uitzicht over de stad. 

Up:town wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam