Hotel bij vliegveld Rotterdam enkele uren ontruimd na bommelding

VideoEen hotel bij Rotterdam The Hague Airport is gisterenavond korte tijd ontruimd geweest vanwege een bommelding. Ruim drie uur na de melding liet de marechaussee weten dat de dreiging voorbij was. Er werden geen explosieven zijn gevonden. Momenteel wordt er nog onderzoek gedaan naar de melding.

Omstreeks zes uur 's avonds kwam er een telefonische melding over een mogelijk explosief in het Worldhotel Wings bij het vliegveld. ,,We hebben deze melding serieus genomen en het hotel ontruimd’’, vertelt een woordvoerder van de marechaussee. ,,Iedereen is in veiligheid gebracht en er zijn honden ingezet die gespecialiseerd zijn in het opsporen van explosieven.’’ Rond 21.15 gaf de marechaussee het hotel en de omgeving weer vrij.

Modeshow

Volledig scherm
Het Worldhotel Wings, nabij Rotterdam the Hague Airport, is ontruimd. Mensen worden naar het naastgelegen Ibis hotel begeleid. © MediaTV

In het Worldhotel Wings was op het moment van de ontruiming een modeshow van de Black Fashion Week gaande . AD-verslaggever Sherina Leerdam was bij het evenement aanwezig toen iedereen verzocht werd het pand te verlaten. ,,Het brandalarm ging af en we moesten allemaal naar buiten. We werden naar de overkant van het hotel geleid. We hebben foliedekentjes gekregen voor de kou.’’ 

Volgens Sherina waren er zo’n 300 mensen bij de modeshow aanwezig. Alle aanwezigen zijn in groepen het terrein af geleid. Sommigen zijn naar huis gegaan, anderen werden opgevangen in het naastgelegen Ibis hotel. Veel van de bezoekers hadden hun auto in de garage van het Worldhotel Wings geparkeerd. Nu die is vrijgegeven, kunnen zij ook naar huis.

Het vliegveld bleef open gedurende de avond. Een vlucht uit Salzburg is om 20.15 uur gewoon geland en de passagiers konden zonder problemen het toestel verlaten. Mensen die het vliegveld wilden bereiken om iemand op te halen werden omgeleid. De ingang van de aankomsthal was afgesloten, dus de passagiers konden via de vertrekhal het vliegveld verlaten. Vorige week zaterdag werd het naastgelegen Ibis Hotel ontruimd nadat er een gaslucht werd waargenomen op de 2e etage van het hotel.

Volledig scherm
De aanwezigen in het Worldhotel Wings worden opgevangen in het naastgelegen Ibis Hotel. © AD
Volledig scherm
De toegangsweg naar Rotterdam The Hague Airport is ontruimd vanwege een reeële dreiging. © MediaTV
Volledig scherm
Het vliegveld en de omgeving wordt ontruimd. © MediaTV
Volledig scherm
Alle aanwezigen in het hotel werden verzocht het pand te verlaten. © AD
Volledig scherm
Ontruiming Hotel Wings © AD

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam