Hufterproof oefencarillon op Laurenstoren

VideoDe Laurenstoren heeft sinds vorige week een hufterproof oefencarillon. Kinderen kunnen daar leren spelen voordat ze losgaan op het échte carillon.

Volledig scherm
Richard de Waardt, beiaardier. © AadHoogendoorn

Stadsbeiaardier Richard de Waardt heeft het oefenklavier vorige week naar de eerste verdieping van de Laurenstoren gesleept. Het klavier werkt met een xylofoon. Het is speciaal voor de Stichting Stadsmuziek gemaakt. 

,,Volgend jaar willen we Rotterdamse schoolklassen ontvangen op de toren. Het idee is dat ze eerst hier op oefenen. Als blijkt dat ze hierop kunnen spelen, mogen ze op het echte carillon." De muziek die de kinderen spelen klinkt dan over de stad. 

Kinderen kunnen weinig kwaad met het klaviertje, zegt De Waardt. ,,Het is niet kwetsbaar. Het is gemaakt om op te slaan tenslotte." Dat het kleine instrument mooi klinkt, blijkt uit het filmpje dat De Waardt opnam. Samen met zijn vrouw Dina Verheyden speelt hij de muziek van de Pink Panther.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Rotterdam