Volledig scherm
Hand in hand stonden demonstranten op het Schouwburgplein om te protesteren tegen geweld tegen homo's. © Frank de Roo

Huisarrest voor meisjes die lesbisch stel mishandelden

Drie van de vier meisjes die werden aangehouden op verdenking van de mishandeling van een lesbisch stel op het Schouwburgplein in Rotterdam, krijgen huisarrest. De vierde had niets met het incident te maken.

Nadat ze vandaag zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris, zijn de drie meisjes op vrije voeten gesteld. Wel onder bepaalde voorwaarden. ,,Eentje daarvan is huisarrest’’, zegt een woordvoerder van de Rotterdamse rechtbank.

De tieners, tussen de 13 en 16 jaar, worden officieel verdacht van openlijke geweldpleging in vereniging. Ze worden verdacht van de mishandelingen op het Schouwburgplein en de Mauritsstraat en zijn vermoedelijk tevens betrokken bij zeker drie andere mishandelingen. Ook die gewelddadige incidenten - bij metrostations en op de Lijnbaan vonden kort geleden plaats.

Het vierde meisje dat na het gewelddadige incident van 30 mei werd opgepakt, heeft volgens de zegsman niet met de mishandeling van het lesbische stel te maken. Ze wordt verdacht van een ander incident.

De twee lesbische vrouwen werden gestompt, geslagen en geschopt toen ze hand in hand over het Schouwburgplein liepen. De mishandeling leidde tot een stil protest van homojongeren afgelopen maandag.     

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Poll

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

Herdenken tijdens het songfestival, kan dat?

  • Ja natuurlijk, het versterkt elkaar alleen maar. (41%)
  • Nee, herdenken is een serieuze zaak. (39%)
  • Dat moeten Rotterdammers toch zelf weten? (20%)
5261 stemmen