Volledig scherm
PREMIUM
Dave van der Wal gaat naar Duitsland - hier nog druk met zijn zangles. Foto: Frank de Roo © Frank de Roo

'Huismus' Dave van der Wal slaat vleugels uit naar Duitsland

InterviewAls kind stond hij al graag op het podium. Toch koos Dave van der Wal voor de journalistiek. Via een omweg komt hij vele jaren later alsnog in het theater, en slaat nu zelfs zijn vleugels uit naar Duitsland.

Wekenlang in Duitsland wonen. Het is nodig om zijn droom waar te maken, maar eigenlijk ziet de geboren Rotterdammer er tegenop, zo bekent Van der Wal, die veelal dichtbij huis werkte bij bijvoorbeeld RTV Rijnmond. ,,Ik ben een echte huismus. Als het ook maar enigszins kan, rijd ik 's avonds naar huis. Vanuit Duitsland kan dat niet. Ik weet dan ook zeker dat ik thuis enorm zal missen. Maar, ik ga wel iets waanzinnigs beleven.''

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam