Volledig scherm
De huurprijzen in Rotterdam en Schiedam zijn flink gestegen. © Frank de Roo

Huurprijzen in Rotterdam en Schiedam flink omhoog

De huurprijzen in Rotterdam en Schiedam zijn in het eerste kwartaal van dit jaar hard gestegen. Verhuurders in de vrije sector gooiden de afgelopen tijd de prijzen met respectievelijk 8,6 en 18,3 procent omhoog, zo blijkt uit onderzoek van woningplatform Pararius. 

In de grote steden in Nederland stegen de prijzen het hardst. In Rotterdam betalen huurders gemiddeld 16,29 euro per vierkante meter. In vrijwel alle wijken stegen de prijzen. Maar wonen in het centrum is veruit het duurst. Daar betalen huurders 19,10 euro per vierkante meter. 

Wonen in de wijk Prins-Alexander is het goedkoopst. Al stegen de prijzen daar wel het snelst. Dat geldt niet voor Rotterdam-IJsselmonde. Daar is zelfs sprake van een kleine prijsdaling. 

18 procent in Schiedam

Niet alleen in de grote steden, maar ook in de Randstad zitten de prijzen in de lift. Zo stegen in Schiedam de prijzen het afgelopen kwartaal met ruim 18 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Nieuwe huurders betalen in die gemeente nu gemiddeld 13,73 euro per vierkante meter per maand. Ofwel 961 euro voor 70 vierkante meter. Schiedam dient als uitvalsbasis voor mensen die een woning in Rotterdam te duur vinden. 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam

Poll

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

Waar moet Rotterdam de verkoop van lachgas verbieden?

  • In de hele stad (88%)
  • Alleen daar waar overlast is (4%)
  • Nergens (8%)
8011 stemmen