Volledig scherm
Trotse kinderen en leerkrachten op de Fatimaschool. © Fatimaschool

Huzarenstukje op Fatimaschool: 20.000 euro voor kinderen in Kenia

Leerlingen van de Fatimaschool in Schiebroek hebben een prestatie van jewelste geleverd. In een paar weken tijd zijn ze erin geslaagd om bijna 20.000 euro in te zamelen, door tijdens de vastenperiode allerlei klusjes te klaren en een sponsorloop te houden. Het geld gaat naar kwetsbare kinderen in Kenia.

Binnenkort wordt de bijbehorende cheque overhandigd aan de organisatie KidsCare. ,,Hiermee kunnen ruim 55 gezinnen gedurende anderhalf jaar worden geholpen. Waardoor ze daarna zelfstandig, zonder hulp verder kunnen’’, zo luidt de uitleg. Met een speciaal lespakket maakten de scholieren kennis met de leefsituatie van kinderen in Kenia.

De 750 leerlingen maakten met hun inspanningen grote indruk. Vooral de sponsorloop was een hele happening. ,,Er werd hard gelopen door de fanatieke kinderen. Luid aangemoedigd door de net zo fanatieke opa’s, oma’s, leraren en ouders aan de kant.’’

Een woordvoerder van KidsCare is ‘trots en onder de indruk’ van de actie op de Rotterdamse school. ,,We zijn er als bestuur helemaal stil van’’, zo luidde de reactie. 

Met hulp van deze instantie kunnen weeskinderen en kwetsbare kinderen opgroeien in hun vertrouwde omgeving. Meer dan 20 procent van de kinderen op het platteland heeft geen ouders meer, onder andere door Aids, malaria, slechte voeding of gebrek aan medische zorg. KidsCare zorgt ervoor dat zij met wat extra hulp kunnen worden opgevoed bij buren, familie en dorpsgenoten.

Elke ochtend op de hoogte van het laatste nieuws uit Rotterdam en omgeving? Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam