Dit is het perceel aan de 's-Gravenweg 59c in Nieuwerkerk aan den IJssel waar het Kolenerf zou moeten komen. De bebouwing komt dicht bij de 's-Gravenweg.
Volledig scherm
PREMIUM
Dit is het perceel aan de 's-Gravenweg 59c in Nieuwerkerk aan den IJssel waar het Kolenerf zou moeten komen. De bebouwing komt dicht bij de 's-Gravenweg. © Jade Architecten

Idee voor woonvoorziening voor ouderen in Nieuwerkerk: gezond oud worden op het Kolenerf

Twintig tot vierentwintig woningen voor ouderen, die rond eigen huis kunnen tuinieren en eigen groenten en fruit verbouwen. ,,Hoe sneller het er komt, hoe beter”, zegt Laurens van der Bijl over het project Kolenerf dat hij graag aan de ’s-Gravenweg 59c in Nieuwerkerk aan den IJssel wil realiseren.

 1. Hoe konden agenten zo respectloos zijn over mensen, die toevallig armer en minder wit waren dan zij?
  PREMIUM
  column

  Hoe konden agenten zo respect­loos zijn over mensen, die toevallig armer en minder wit waren dan zij?

  Zaterdag zag ik het filmpje al en het maakte me direct woedend. Twitter toonde een busje met supporters van het Nederlands Elftal, rijdend langs een markt in een arme voorstad van Parijs. Al grappend, propvol dedain, beoordeelden ze de mensen buiten, een voor een armer en minder wit dan zij en met grotere zorgen dan een voetbalwedstrijd tegen elf veel te sterke voetballers uit Frankrijk.
  Rotterdam

In samenwerking met indebuurt Rotterdam