Volledig scherm
PREMIUM
De politie heeft twee verdachten aangehouden. © anp

Iederéén heeft nu een bodycam

RET-controleurs krijgen een jaar lang bodycams op proef. Ook de politie, stadswachten, de brandweer en maaltijdbezorgers dragen al een tijdje camera's op hun kleding. Maar helpen ze ook?

Steeds als er weer een agent, conducteur of stadswacht wordt belaagd door agressievelingen klinkt de roep om bodycams. Hulpdiensten experimenteren al jaren met de inzet van de persoonlijke camera's. Tot nu zijn bijna alle proeven gestrand en verdwenen de camera's ergens in een la. Onderzoeker Sander Flight becijferde dat afgelopen jaren in Nederland alleen al aan agenten 1.100 camera's zijn uitgedeeld. Het enthousiasme is groot, maar het effect van camera's is nooit aangetoond.

  1. Politie tasert Schiedammer (72) die zich bemoeit met burenruzie
    UPDATE

    Politie tasert Schiedam­mer (72) die zich bemoeit met burenruzie

    Een burenruzie aan de Delflandseweg in Schiedam heeft voor flink wat commotie gezorgd vanavond. Een 45-jarige man bewerkte een 44-jarige straatgenoot met een mes, waardoor die lichtgewond raakte. Toen de politie de messentrekker wilde arresteren, ging een 72-jarige buurtgenoot zich ermee bemoeien. Hij zou het werk van de agenten dusdanig hebben belemmerd dat zij zich zagen genoodzaakt pepperspray én een stroomstootwapen te gebruiken tegen de man.

In samenwerking met indebuurt Rotterdam