Volledig scherm
De IFFR-tijger staat er weer. © Bas Czerwinski

IFFR-tijger weer te zien op plein voor Rotterdam Centraal Station

Het Internationaal Film Festival begint pas volgende week, maar op het plein voor het Centraal Station is de IFFR-tijger al te zien. Van woensdag 22 januari tot en met zondag 2 februari staat Rotterdam weer in het teken van het filmfestival.

Sinds vandaag is de iconische tijgerkop - het logo van IFFR - weer te vinden op het stationsplein voor Rotterdam CS. Een duidelijk signaal dat het filmfestival bijna weer losbarst. Het volledige programma van de 49ste editie is vanaf morgen online te bekijken. De kaartverkoop voor Tiger Members start donderdag om 20.00 uur en de reguliere kaartjes zijn vanaf vrijdag te verkrijgen. 

Volle zalen

Vorig jaar trok het IFFR zo’n 327.000 bezoekers. Dat was iets minder dan de 329.000 bezoekers van het jaar daarvoor. Niet alleen de films, ook masterclasses en live-interviews trokken in 2019 volle zalen. De belangrijkste prijs die op het festival wordt uitgereikt, de Tiger Award, ging vorig jaar naar Zhu Shengze. Zij won de award voor haar film Present.Perfect., een coproductie uit de Verenigde Staten en Hongkong. 

  1. Marktkooplui vrezen songfestivaldorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’
    PREMIUM

    Marktkoop­lui vrezen songfesti­val­dorp: ‘We staan weer met de rug tegen de muur’

    De marktkooplieden van de weekmarkt op de Binnenrotte maken zich grote zorgen over de komst van een Eurovision Village. Vertegenwoordigers van de ondernemers werden vandaag bijgepraat door de directie van de Rotterdamse songfestivalorganisatie. ,,Daar hoorden we dat we geen drie, maar vijf marktdagen zullen missen’’, zegt secretaris Laurenz van der Burg van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH).

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam