Volledig scherm
Het IJsselland Ziekenhuis © IJsselland

IJsselland onderzoekt nieuw incident rond omstreden cardioloog

Een cardioloog van het Capelse IJsselland Ziekenhuis - die eerder op de vingers is getikt door het medisch tuchtcollege - zou een oudere hartpatiënt toestemming hebben gegeven vakantie te vieren in India. Eenmaal daar kreeg hij een hartaanval.  Het IJsselland Ziekenhuis gaat de zaak onderzoeken.  

De cardioloog zou de man vorige maand hebben onderzocht en gaf - zonder katheterisatie - toestemming voor een vakantie in India. In India kreeg de man anderhalve dag na aankomst een hartaanval en moest hij een spoedoperatie ondergaan.  

Volgens de familie werkt zijn hart nog maar voor 30 procent. Inmiddels is hij weer thuis. De familie neemt de zaak hoog op en plaatste een vernietigende recensie over het ziekenhuis op Google waarin wordt gedreigd met een advocaat. 

De desbetreffende cardioloog raakte eerder in opspraak vanwege foute diagnoses die het leven kostten van twee Rotterdamse tieners. Een woordvoerder van het IJsselland Ziekenhuis laat weten dat de zaak wordt onderzocht. ,,Voor de familie is dit natuurlijk afschuwelijk. We gaan bekijken wat er hier precies is gebeurd.''  Volgens het IJsselland heeft de familie alleen beklag op internet gedaan en nog niet bij het ziekenhuis. ,,We hebben ze daarom uitgenodigd voor een gesprek.'' 

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam