'Ik ging voor cum laude, maar dat het écht zou lukken had ik niet verwacht’

VIDEOEen speciale dag voor vmbo-leerlingen Job Quint (16) en Ben Rietveld (15) van het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Ze zijn cum laude geslaagd en kregen daarom vandaag een handdruk én een bloemetje van wethouder Said Kasmi (Onderwijs).

Job zei het al van tevoren: ik ga voor cum laude. Maar dat het écht zou lukken, had hij niet verwacht. Toen het telefoontje met dubbel goed nieuws vorige week kwam, ging hij dus best ,,een beetje juichen”. Een beetje maar? Job: ,,Het duurde even voordat het echt binnenkwam.” En toen Ben halverwege het jaar doorhad hoe hoog zijn cijfergemiddelde was, dacht hij: nu kan ik niet meer stoppen. ,,Alleen Duits vind ik een lastig vak. Daarvoor heb ik extra geoefend.”

Slagroomtaarten

De moeders van Job en Ben kijken trots toe hoe de jongens in een klaslokaal twee grote slagroomtaarten aansnijden. Beiden stromen volgend jaar door naar een mbo-opleiding van het Grafisch Lyceum.

Wethouder Said Kasmi is blij het vmbo in het zonnetje te kunnen zetten. ,,Daar wordt te vaak laatdunkend over gedaan. Terwijl je ziet hoe hard zij ervoor werken.” Hoeveel leerlingen in Rotterdam cum laude zijn geslaagd, is nog niet bekend. Alle andere middelbare scholieren die een gemiddeld cijfer van 8 of hoger haalden, ontvangen een persoonlijke felicitatiebrief van de wethouder.

Volledig scherm
Job Quint (r) en Bart Rietveld zijn geslaagd en vieren dat met wethouder Saïd Kasmi. © Jan Kok | Boomerang Fotografie

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Rotterdam en omstreken? Schrijf je hier gratis in!

In samenwerking met indebuurt Rotterdam

Rotterdam